Opvaskemaskinen er maskinen, som du og din familie ikke kan undvære

Mange vil mene, at en opvaskemaskine er en af vor tids smarteste maskiner. Det er ikke uden grund. Kun de færreste finder meget morskab ved at tage opvasken i hånden.

Bor man mange sammen – for eksempel en hel familie – kan opvask i hånden derimod være en kæp i hverdagens drejehjul. Med en opvaskemaskine kan oprydningen i køkkenet snildt ordnes med et snuptag, hvilket kan være alfa og omega for en lykkelig familie. Ingen har lyst til at skændes om opvasken, og med den rette opvaskemaskine er det også langt fra nødvendigt at slås om hvem, der skal springe opvasken over.

Er du stadig i tvivl, om hvorfor en opvaskemaskine er maskinen, som du og din familie ikke kan undvære? Så bør du læse denne artikel, der kort opridser hvorfor opvaskemaskinen er den vigtigste maskine i hjemmet.

Opvaskemaskinen sparer dig for tid i køkkenet

Argumentet, der vejer tungest, når man skal argumentere for opvaskemaskinen, er, at opvaskemaskinen sparer dig for meget tid. Hvor en opvask efter en middag for 4 familiemedlemmer hurtigt kan tage en 30-45 minutter, kan du reducere tiden, som du bruger på opvasken efter aftensmaden med over 20 minutter. Tænk blot på hvad du kunne bruge disse ekstra 20 minutter på i hverdagen. En ekstra gåtur med hunden? Ekstra tid sammen med din partner og dine børn? Et afsnit af ”Friends” eller Tv-avisen?

Det handler ikke kun om at vinde 20 minutter ekstra i hverdagen. Det handler også om det ekstra skud mental energi, som en hurtig og effektiv oprydning giver. Når oprydningen af køkkenet ikke tager mere en 10 minutter – takket være opvaskemaskinen – synes hverdagen pludselig meget mere overskuelig, og de 10 ekstra minutter, som du ellers ville have brugt på at tage tilløb til opvasken, er du nu foruden.

opvaskemaskine

Du kan bruge opvaskemaskinen til meget mere end opvask

Kan du stadig ikke se det fantastiske i opvaskemaskinen? Så skynd dig at læse videre i artiklen. Det er nemlig ikke kun opvask, som opvaskemaskinen kan bruges til – den kan nemlig også bruges til mange andre sjove ting, der helt sikkert vil overbevise dig om, at opvaskemaskinen er Guds gave til mennesket.

Ved at ryste posen med hverdagsrutiner kan du nemt udnytte sammensætningen af vand, varme og motorkraft på måder, som du ikke har turde drømme om. Vidste du for eksempel, at man også kan bruge opvaskemaskinen til at tilberede dagens aftensmad i? Dette kunne lyde som en udsagn, der kun ville komme ud af Pinocchios mund – men lige så fantastisk en løgn, som det lyder til at være, lige så fantastisk sandt er det. Ja, du kan rent faktisk lave mad i din opvaskemaskine!

Ikke nok med at det kan lade sig gøre at lade opvaskemaskinen om middagen, så er det heller ikke særligt kompliceret. Det eneste, som du skal bruge, er en hermetisk lukket pose, som du kommer aftenens menu i. Denne skal blot lægges i maskinen, hvorefter du giver den varmt program af tilpas længde og voila – opvaskemaskinen, som du troede kun kunne få madrester til at forsvinde, har nu kreeret et lækkert måltid for hele familien! Hele humlen er, at opvaskemaskinen fungerer som en dampovn, der tilbereder dit kød, så det bliver mørt, lækkert og saftigt. Velbekomme.

Et stegetermometer kan dog være nødvendigt, hvis du skal tilberede kylling eller andet fjerkræ i opvaskemaskinen. Inden du sætter tænderne i et lækkert stykke fugl, er det nemlig vigtigt, at det er gennemstegt for salmonella. Når fjerkræet er gennemstegt, er risikoen for salmonella minimal. Med et stegetermometer kan du hurtigt helgardere dig mod salmonella, når du tilbereder kød fra fjerkræ i opvaskemaskinen. Du skal blot eftertjekke, at kødet har den rigtige temperatur – og så er der ellers serveret!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *