Skal jeg have både en indbo- og husforsikring?

Der er mange danskere, der tror, at der ikke er forskel på en indbo- og husforsikring. Det skal dog gøres klart, at der er forskel på de to typer. Det er noget, der er med til at lede folk til det næste spørgsmål; skal jeg tegne dem begge? Det bør nævnes, at der ikke er nogle af de to forsikringer, der er lovpligtige at have, men det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at få tegnet begge forsikringer – og gerne hos det samme selskab.

Som der også er givet udtryk for, så er der mange danskere, der tror, at din indboforsikring dækker alt tænkeligt i forhold til din bolig. Sådan forholder det sig dog ikke, da den – som navnet også giver antydninger af – kun dækker dit indbo. I og med, at din bolig ikke er beskyttet af din indboforsikring, hvis der påføres skader, når der er orkan, hvis der opstår en brand, hvis du får svamp eller noget helt fjerde i denne dur, så bør du bestemt også have en husforsikring.

 

Sikre både din bolig og dine værdier

Hvis du gerne vil være sikker på, at alle aspekter af din bolig er sikret, så er det ikke til at komme udenom, at du skal have begge disse forsikringer. Det bør også gøres klart, at der kan opnås synergi ved at have både din indbo- og husforsikring hos det samme selskab, hvilket også er værd at tage med. Ikke nok med, at det er noget, der kan give dig en samlerabat, så skal det også nævnes, at det er noget, der kan være med til at give dig en totalsikring af din bolig.

I dag er det – desværre – ikke alle danske boligejere (eller lejere, for den sags skyld), der har valgt at sikre sig med både en indbo- og en husforsikring, hvilket er en skam. Det betyder også, at hvis du ikke allerede har valgt at tegne en god husforsikring, så er det ikke noget, du bør tøve med at gøre. Det forholder sig heldigvis således, at du i dag kan finde en lang række husforsikringer på det danske marked, så derfor kan du også finde én, der passer sublimt til netop dig.

 

Er det pengene værd at have både indbo- og husforsikring?

Én af de ting, du skal gøre dig tanker om, hvis du har planer om, at skulle tegne både en indbo- og en husforsikring er, at om det er noget, der kan betale sig for dig med henblik på prisen. Hvis der er en meget lille risiko for, at dit hus ender med at brænde ned eller hvis den reelt set ikke er til nogen brug, fordi du bor til leje, så er det ikke noget for dig, men hvis du i stedet mener, at der er risiko for det, så er det penge, der er rigtig godt givet ud og som kan spare dig for mange penge og for meget besvær.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *