Guide: Sådan kan du selv gøre din bolig mere værd

Der findes et hav af måder, hvorpå du kan gøre din bolig mere attraktiv før salg – eller bare generelt. En bolig er ikke bare en bolig, og derfor handler det om at gøre boligen smart og funktionel gennem indretning og gennemtænkte renoveringsforslag. Hvis du går med tanker om, hvordan du kan gøre din bolig mere værd, så læs med og få tips her – nogle af dem er endda gratis og helt omkostningsfrie.

Hvide vægge er et blankt kanvas

Det altoverskyggende og bedste råd, du kan tage til dig for at gøre boligen mere værd, er at sørge for, at alle vægge har en klar, hvid farve.

Hvide vægge er attraktive, fordi de er som et blankt kanvas, hvor der kan startes på en frisk. Samtidig er den hvide farve neutral og klassisk og kan kombineres med alle former for møbler og stilarter.

Første tip er altså: Hvide vægge er optimale for salg og indretning.

Godt lysindfald og lysrefleksion

Et godt lysindfald har aldrig skadet nogen, og derfor er næste tip: Gør dagslyset til en del af boligen. Et godt dagslys og lysindfald gør boligen åben og attraktiv – noget de fleste vil sætte pris på.

Godt lysindfald giver gode arbejdsbetingelser, og farver træder mere og bedre frem under et godt lys. Hvis ikke der er nogle store vinduer i din stue, kan du overveje at gøre dig denne investering.

 

Køb enten et stort glasparti eller investér i en altan. En altan kræver som minimum en dør, som går ud til altanen, og derfor vil en altan være en løsning, der både giver et ekstra “rum” udendørs samt mere lys til stuen, soveværelset eller køkkenet.

 

Du kan – helt gratis – gøre dagslyset mere fremtrædende i boligen ved at indrette med hvide og lyse møbler, der går godt i spænd med det klare dagslys. Få solens stråler til at reflektere i rummet ved at hænge et spejl op eller byt det mørke spisebord ud med et lyst.

Gulvtæpper – flere ulemper end fordele

Gulvtæpper er ikke for de fleste. Nogle er allergiske over for de støvpartikler, der sidder i et gulvtæppe, andre synes de er grimme, og nogle helt tredje vil bare hellere have et trægulv.

 

Det bedste. du kan gøre for at hæve prisen på din bolig, er at sørge for, at alle gulvtæpper bliver revet væk, og at gulvene i boligen er ensartede. Tip nummer tre er altså: Væk med gulvtæpper og ind med trægulv. Trægulve har også den fordel, at de er nemme at rengøre og ikke sluger unødvendige mængder dagslys.

Integrerede møbler, nej tak!

I forlængelse af at fjerne gulvtæpper må du også overveje at erstatte indmurede skabe med andre møbler. For en potentiel køber af dit hus eller din lejlighed vil den begrænsede frihed til at flytte dette skab være en ulempe, og vurderingen af boligen vil også falde, da køber sandsynligvis må ændre dette.

 

Tip nummer fire: Væk med de indmurede skabe. Det handler om at imødekomme køber og vurderingsmandens behov ved at tilbyde friheden til at ommøblere.

Køkken-alrum: Den funktionelle løsning

Bor du i en bolig, hvor der er en væg mellem køkken og stue, kan dette være en ulempe. Undersøg gerne mulighederne for at slå væggen ned for at åbne rummet op og skabe et køkken-alrum. Et stort og åbent rum giver bedre mulighed for placering og indretning, og det vil være et kæmpe plus, når du skal sælge boligen.

 

Måske tænker du: “Dem, der flytter ind, kan nemt selv slå væggen ned” – og du har helt ret, men det giver alligevel et bedre helhedsindtryk for de potentielle købere.

Det sidste tip og tip nummer fem er derfor: Skab mere plads og slå køkken og stue sammen. Det er naturligvis umuligt at slå væggen ned, hvis den er en af de bærende vægge i boligens konstruktion. Hvis det er tilfældet, kan du blot prøve at eksperimentere med anderledes indretning.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *