Småsten pynter flere steder omkring din bolig

Det giver et flot spil at bruge småsten rundt om boligen. Der er flere slags at vælge imellem. Blandt de populære er ærtesten, som findes i flere farver. En anden flot småsten er granitskærver eller perlesten.

Få en flot indkørsel eller gårdsplads med struktur

Småsten pynter i indkørslen. Blot skal du her vælge småsten, der ikke er så små, at de sætter sig fast i bilens dæk. Hvis du har brug for at kunne rydde sne i indkørslen, så skal småsten ikke bruges, men derimod et fast underlag såsom belægningssten. Hvis det er underordnet, så giver småsten et perfekt underlag, hvor regnvandet snildt løber igennem.

De er ligeledes særdeles velegnet til gårdspladser.

Lav herlige rustikke gangstier og blomsterbede med småsten

Du kan også lave flotte rustikke gangstier med småsten. Det giver en fin overgang til græsplænen, blomsterbede og øvrige belægningssten. Det kan også være foran huset, hvor småsten bruges både som belægning for gangareal og videre imellem buske, træer samt andre planter eller træer.

Har du blomsterbede, så kan du bruge småsten til af lægge imellem planterne. Derved får du en flot og naturlig afslutning. Dog er det vigtigt at lægge en fiberdug under småstenene, så ukrudtet ikke bryder igennem.

Ærtesten – vælg ønskede farver

Ærtesten 8-16 mm. er en mindre sten, som findes i flere farve toner. Der er hvide, sorte og blålige toner, som er gravet op fra havet eller søer. Der er også toner i naturfarver og rødlige samt brunlige toner. De kommer fra grusgrave.

De forskellige farver gør det muligt at lægge sten ud, som kan passe til farven på dit hus for eksempel. Det kan også være, at du har en bestemt stil, du går efter. Derfor ønsker du måske, at farven på ærtesten skal matche andre belægningssten eller fliser på terrassen eller tilstødende gangareal. Så slutresultatet giver et harmonisk syn.

Granitskærver – en kantet sten

Mange bruger granitskærver til at lave en flot indkørsel og videre ud på gangarealer, der støder op til. Du kan også bruge dem som pyntesten, som er placeret rundt langs huset.

Størrelserne 11-16 mm. og 16-22 mm. er begge velegnet til det hele. De findes også større, men så skal de ikke bruges i indkørsler med videre, da det giver et ujævnt underlag.

Granitskærver findes i flere farver, lige fra gråmix, rødmix, hvide til sorte. De røde har et spændende spil af sorte årer, der leger i den røde farve. Den grå mix har toner af lyserøde og hvide indover.

Perlesten – afrundet form

Perlesten, også kaldet perlegrus, er populære at lægge ud som belægningsmateriale på stier og i bede. Du kan ofte opleve det på kirkegårde. De egner sig ikke til indkørsler eller område med bilkørsel, da stenene er for små og vil sætte sig fast i dækkene.

Farverne er et herligt farvemix af grå, hvide og blålige nuancer. Perlesten, som er gravet op af havet er i lysere toner. Medens dem der kommer fra grusgraven oftest er mørkere i farverne.

De varierer i størrelsen med en afrundet form.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *