Disse fire ting skal du have styr på, når du flytter

Når man står overfor en flytning, byder det for rigtig mange helt sikkert på en del forandringer. Nogle flytter på grund af arbejde eller familieforøgelse, mens andre flytter i eget hus for første gang ligesom unge flytter hjemmefra.

Med alt det nye og spændende, der sker samtidigt med flytningen, kan man nemt komme til at glemme det helt åbenlyse: Ens ejendele, familie, kæledyr og så videre skifter bopæl. Ja, hele ens liv skal lige pludselig centrere om et nyt sted!

For at komme godt i mål med flytningen fra start af, så du kan komme i gang med din nye tilværelse hurtigt, får du her præsenteret fire ting du skal have styr på, når du flytter.

Skift din adresse – meld flytning

Denne giver næsten sig selv, men kan alligevel godt blive gemt lidt væk i flyttekampens hede: Din husstand skifter bopæl, eller adresse. Det skal selvfølgelig meldes til det offentlige. Du kan du heldigvis nemt melde flytning online på borger.dk. Når du har opgivet flytteoplysningerne der, føles flytningen virkeligt som forestående!

Justér dine oplysninger der, hvor der er brug for det

Husk også at du skal justere dine oplysninger de steder, som ikke henter din information automatisk fra folkeregistret. Det kunne være et abonnement på et tidsskrift, din leveringsadresse hos fragtfirmaer eller noget helt tredje. Det er rigtig ærgerligt at gå glip af en levering, fordi ens oplysninger ikke var up to date!

Vælg en ny læge

Når du skifter adresse, skal du vælge læge på ny. Flytter du ikke så langt, kan der godt være mulighed for at du kan vælge den samme læge som du har nu, hvis du gerne vil det. Hovedreglen er dog, at du skal bo i en radius af 15 km fra din læge – så hvis du flytter længere, betyder det du skal vælge en ny læge.

Bestil flyttefirma i god tid

Når først der er blevet fastlagt en dato for din flytning, kan du lige så godt være hurtigt ude og bestille dit flyttefirma. Når først det er fastlagt, og du har styr på hvornår og hvordan din flytning fysisk vil foregå, går det hele meget nemmere. Så har du nemlig et mål at gå efter, så du er klar til den store flyttedag!

En anden stor fordel ved at bestille flyttefirma i god tid er, at du i ro og mag kan undersøge markedet, og vælge det firma der passer til dine behov. Når du har god tid, bliver det på den måde uden stress, og du har nærmest frit valg blandt de forskellige flyttefirmaer.

Man siger, at flytninger er en af de mest stressende perioder i ens liv – og det er også rigtigt, hvis ikke man i god tid sørger for at få styr på det, som skal gøres. Man sparer i hvert fald sig selv og ens husstand for mange bekymringer, når man sørger for at ordne alle de praktiske ting i rimelig tid. Når først det er på plads, vil du helt sikkert få en gnidningsfri og vellykket flytning!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *