Kubus 4 lysestage

Inden for de seneste år har mange danske designklassikere fået det, der kan kaldes en rennaissance i takt med, at de endnu engang er begyndt at vinde indpas i mange danske hjem. En af disse klassikere er Kubus 4 lysestagen. Kubus 4 blev oprindeligt designet tilbage i 1962 af den danske designer Mogens Lassen og har siden opnået noget nær ikon-status, når det gælder boligdesign.

Et design der aldrig dør

Af og til sker der noget helt særligt, når et design kommer til live – der opstår en vis magi, som gør, at designet aldrig vil dø. En sådan magi var utvivlsomt til stede, da Kubus 4 så dagens lys for første gang. Designet er på en og samme tid simpelt og imponerende. De rene linjer og materialet giver designet det minimalistiske udtryk, som dansk design er kendt såvel som afholdt for over hele verden.

Med Kubus 4 lysestagen der kan købes hos Brødrene Sørensen, er der tale om et design, der på en og samme tid gør indtryk på en i alt sin enkelthed, og som af selv samme årsag ikke påkalder sig for meget opmærksomhed. Du får med andre ord simpel elegance, når det er allerbedst og mest vellykket. Det er netop disse egenskaber, som har resulteret i, at Kubus 4 lysestagen igen har vunder indpas i så mange danske hjem. At designet har kunnet bevare sin popularitet helt fra 1962 til den dag i dag er et klart tegn på, at dets udtryk aldrig rigtig går af mode, men derimod blot vil genopfinde sig selv gang på gang i nye tider og nye omgivelser.

Kvalitet og tidløshed

Mogens Lassen og hans bror Flemming Lassen har gennem deres levetid været ophavsmænd mange både populære og ligefrem ikoniske danske designs – og altså herunder også Kubus 4 lysestagen. I dag findes disse designs under navnet By Lassen. Helt fra starten har Lassen brødrene været enormt kvalitetsbevidste i fremstillingen af deres designs, hvilket blandt andet kommer til udtryk i valget af materialer såvel som i selve konstruktionen af produkterne. Denne kvalitetsbevidsthed lever i dag videre i By Lassen, der som brand repræsenterer både kvalitet og tidløshed i kraft af de mange ikoniske designs, de kan tilskrive deres navn.

Flere varianter

Kubus 4 lysestagen er formentlig det mest kendte og populære design i By Lassens Kubus designserie, men de øvrige designs i serien bærer ligeledes præg af den elegante og tidsløse minimalisme, som kendetegner Kubus 4 lysestagen. Kubus lysestagen fås også til et, to eller otte lys. Herudover omfatter serien også flotte skåle i samme udtryk.

Kubus-seriens designs fås i en række forskellige farver. Kubus 4 lysestagen fås i den klassiske sorte udgave, men fås også i hvid, hvilken tilfører designet en anderledes lethed end den bombastiske sorte farve. Herudover findes lysestagen i nikkelfarvet, kobberfarvet og brændt kobber. Hver enkel af farverne tilfører Kubus 4 lysestagen noget helt særligt, og uafhængigt af din indretningsstil, vil du med garanti kunne finde en stage, som passer perfekt ind i dit hjem.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *