Fordelene ved et træhus – det økonomiske, det bæredygtige og det holdbare

Træhus var engang huse, som var forbeholdt de fattige, og igennem mange år var der ingen tvivl, om at murstenshusene bare var dem, som alle skulle have.

Men tiderne ændrer sig, og i dag er Danmark en helt anden nation. Med dette er der kommet en helt anden forestilling om, hvad et godt hus er.

Blandt andet bliver der valgt flere og flere træhuse – både dem, som købes og de nye, som bygges. Men hvad er fordelene lige ved et træhus? Her er samlet 3 store!

Træhuse kan være billigere og nemme at finansiere

Der er flere grunde til at vælge sig sådan et hus, men der er i hvert fald ikke tvivl om, at én af disse grunde er, at det simpelthen er billigere.

Når det kommer til konstruktion, så vil rigtigt mange træhuse have eksempelvis ydervægge, som er skårne og fremstillede på en fabrik i et helt stykke.

Det gør, at det lige pludseligt er rigtigt let at sætte træhuset op. Samtidig kan rigtig mange bjælker meget nemt og bekvemt blive sat op.

Arbejdskraft er derfor ikke noget, som kræves i samme omfang som ved murstenshuse. Samtidig kan konstruktionen gå væsentligt hurtigere, og det sparer forbrugeren penge.

Det miljøvenlige valg

Træhuse er absolut en af de mest miljøvenlige boligformer, som vi har. Først og fremmest, så kommer dette af, at træ optager CO2 igennem dets levetid.

Hvad betyder det for miljøet? Jo det gør, at træet ikke har krævet meget mere CO2 at arbejde med, end det har optaget igennem dets levetid. Dette står i modsætning til murstenshuse, som altså ikke har nogen mulighed for at trække CO2 ud af luften.

En helt anden faktor, som gør disse huse til de mest miljøvenlige, er det faktum, at de er lettere at isolere end med mange andre materialer.

God isolering gør, at du kommer til at have et lavere energiforbrug til varme i hjemmet. Dette er det mest miljøvenlige valg, og samtidig kan det faktisk også føre til betydelige besparelser for dig som forbruger!

Holdbarhed og styrke er stadig at finde

Det kan godt, ved første øjekast, se ud som om, at træhuse er de svageste huse. Men det viser ikke helt alle sider af sagen.

Der er ingen tvivl om, at boliger af beton og mursten er dem, som bedst kan klare pres oppefra. Men til gengæld er disse vægge ikke særligt fleksible, i modsætning til vægge af træ – det gør, at belastninger fra siden er meget mere problematiske her.

Udover dette, så er det værd at nævne, at træhuse har en kortere levetid end eksempelvis betonhuse. Med disse huse er der dog meget større mulighed for eksempelvis at skifte facade, hvilket ikke kan gøres ved murstens- eller betonhuse.

Der er altså stadig mange grunde til, at de danske boligkøbere vælger træhusene som deres foretrukne materiale til konstruktion!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *