Krise i hjemmet – mandens problemer

Mænd tror tit og ofte at de kan klare hele verden. Vi ser og hører ofte om mænd der skulle være gået til lægen for flere måneder siden, men ikke lige synes det var nødvendigt. Denne stil er der mange mænd der ligger for dagen. Det betyder også, at der er rigtig mange der brænder længe inde med problemer, uden at de får talt med nogen om det. Det er sådanne ting der gør at mænd ender ud i ret store kriser, da det sjældent bliver taget i opløbet.

Typer af kriser mænd rammes af

Alderskriser:

Mange mænd ser det at runde et skarpt hjørne som noget rigtig negativt. Det kan være psykisk rigtig hårdt at blive 30, 40, 50 osv. Det giver nogle en følelse af at deres liv render ud, og de ikke er så unge, fit og friske som de har været – som sætter sig og bliver til en grim midtvejskrise. Denne type af depressions agtige tanker, gør mange til en bagatel men der er virkelig mange mænd, der bliver ramt hårdt af disse alderskriser. Mænd i kriser kan som her udløses af noget, der ikke rigtig er nogen løsning på. Alle bliver jo ældre, og det handler om få manden til at acceptere det.

looking-at-the-sea-1344478-639x439

Parforholdskriser:

Mænd kan naturligvis også blive ramt af parforholdskriser. Det kan være omkring valget om at få børn, hvor den ene er klar og gerne vil, hvor den anden absolut ikke vil. Dette kan gå begge veje og være et stort problem for par, hvor det indtræder. I parforholdet er det også tit ting som uløste konflikter, undertrykte følelser og lignende ting der skaber problemer. Det er vigtigt som par at lære at tale sammen og ud om sådanne ting, før det går hen og bliver kriser.

Krise efter skilsmisse:

Så meget som kvinder kan komme i krise efter en skilsmisse, kan en mand ligeså, eller måske endnu værre. Mange gange kan det være en nødvendighed for en mand at få lidt hjælp efter en skilsmisse, for at komme op af hullet igen og føle at han er god nok, selvom konen er smuttet. Mange føler sig helt alene i perioden efter. Med den rette hjælp kan man komme ovenpå igen, forholdsvis hurtigt. Det er en rigtig god ide at søge moget professionelt hjælp, efter en hård skilsmisse, også som mand.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *