Praktisk og hyggelig boligindretning kræver grundighed og omtanke

Metabeskrivelse: Boligindretning som er både hyggelig og praktisk kræver godt arbejde og god omtanke. Hygge og stemning kan skabes med farver og kontraster, men det er samtidig væsentligt at overveje praktisk aspekter.

Boligindretning kan være mange ting. For nogen måske et afgørende punkt i en behagelig tilværelse og for andre en mindre detalje, som der ikke bruges alverden tankegods på. Drømmer man om at gøre noget nyt, noget spændende og måske anderledes ved boligen, er der dog grund til grundig omtanke. Først og fremmest kan det være nødvendigt at etablere varige løsninger for at tage hensyn til økonomi. Derudover skal løsningerne gerne passe bedst muligt til behov, behag og smag.
Så, hvor skal man starte? Der er flere måder at gribe projektet an på. Læs med her og få gode råd til både praktisk, funktionel, hyggelig, kreativ og personlig indretning af din bolig.

hjem

Kreativ, personlig og hyggelig boligindretning

Hyggelig boligindretning lægger sig tæt op af stemning. Forskellige indretninger skaber nemlig forskellige stemninger. Eksperimenter eksempelvis med forskellige farver, med kontraster og udtryk. Mange vælger typisk hvid til vægge, måske også gulv og møbler. For meget hvidt eller lystbetonet kan dog skabe mangel på kant og kontrast, så vær modig med farverne og oplev effekten. Har man i forvejen meget lyse rum kan man nemt bryde det med farverigt boligtilbehør. Puder, lamper, billeder og pyntegenstande i flotte kulører har stor effekt på rummets samlede stemning.
Farvepaletterne kan virke en smule uoverskuelige og måske risikable. Uanset er det altid en god begyndelse at søge inspiration. Inspiration er nem at finde i magasiner, i bolighuse og på internettet. Vær dog opmærksom på ikke at kopiere hele indretningsopstillinger, men hold i stedet øje med detaljer, farvekombinationer og møbelløsninger. Det er nemlig ikke sikkert, at hele opstillingen passer til din bolig.

Et godt bidrag til hyggelige rum kan også findes ved at bryde store bare vægge. Pryd væggene med mere eller mindre drastiske ophæng. Det kan være kunstmalerier, familie fotos, plakater eller andet. Ophængene skaber personlighed, og er ofte med til at gøre rummet større at se på, i modsætning til store tomme vægge.

Praktisk og funktionel boligindretning

Den helt rigtige indretning af boligen er dog mere end flotte farver, stemninger og lækre materialer. Indretningen bør nemlig også være praktisk, brugbar og funktionel for at løsningerne bliver nogle der holder. Som børnefamilie er det af praktiske årsager værd at overveje materialet og farven på sofaen og gulvtæpperne i forhold til pletter, rengøring og slid. I et af boligens vigtigste rum, køkkenet, er det som et andet eksempel næsten altid mest praktisk, at have skraldespanden i nærheden af håndvasken.

Indretningen skal passe til beboerne, til boligen og til behov. En god og vigtig begyndelse er derfor at forsøge at kortlægge behov og hensyn, der skal tages til overvejelse under indretningen. Hvem bor i boligen? Hvordan er rum udformet og placeret i forhold til hinanden, og ikke mindst, hvilke behov skal opfyldes?

Find hjælp til din boligindretning

Det kan være svært at overse det hele alene, hvis ikke man har erfaring i sådanne projekter. Der er dog hjælp at hente. Besøg siden X-Akt og find inspiration og ideer til indretning af hele boligen. X-Akt forhandler både møbler og boligtilbehør og sætter fanen højt for kvalitet og design. På siden under fanen ’Dit rum’ er både møbler og boligtilbehør opdelt i rum således at man kan hente ideer og inspiration til stuen, til køkkenet eller badeværelset. Klik rundt på siden, eller besøg deres bolighus, og bliv klogere på markedet, på priser og på egne ønsker. Boligindretning er en helt verden at gå på opdagelse i.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *