Brug en pejseindsats som en del af indretningen

Går du og overvejer hvilken slags pejseindsats du skal have? Det kan være en svær beslutning, da der findes mange flotte modeller. Pejseindsatse har det til fælles , at de skal monteres og placeres inde i væggen. Det er nødvendigt at indsatsen kan kobles til en skorsten, for at pejseindsatsen kan fungere. Se mere på philippejse.dk for at få mere inspiration.

 

Værd at vide om pejseindsatse:

Pejseindsatse har været populære i mange år og med tiden er der kommet så mange modeller, at det kan være svært at finde ud af, hvilken en man skal have. Nogle pejseindsatse har flere egenskaber end andre og jo flere egenskaber pejseindsatsen har, jo dyrere vil modellen også være. Pejseindsatse er et glimrende valg til en familie, der ønsker at få noget liv ind i stuen, uden at den kommer til at fylde i rummet. I forhold til en almindelig pejs eller brændeovn ligger pejseindsats i den samme prisklasse.

 

Det er vigtigt at vælge en pejseindsats, der passer til hjemmets størrelse, for at opnå en så stor forbrænding som mulig. Derudover er det vigtigt at tjekke, at skorstenens størrelse passer til pejseindsatsen. Pejseindsatse har mange fordele. Det giver bl.a. en god varme i rummet, giver en hyggelig stemning i stuen med flammernes skær, er miljøvenlig, sviner ikke særlig meget, er sikkerhedstjekket og både børne- og dyrevenlige. Der findes et hav af modeller indenfor indsatspejse, herunder Luna serien, VENUS serien samt INTERRA serien. Disse tre serier er meget populære og er kendte for at have et fedt design og opfylde de krav, der findes indenfor bekendtgørelserne om indsatspejse.

 

Værd at huske på:

Når du har valgt den pejseindsats, som skal blive en fast inventar i dit hjem, så er næste skridt at få pejseindsatsen monteret og installeret i hjemmet. Det er en god ide at snakke med en ekspert indenfor området, når pejseindsatsen skal placeres. Der findes nemlig nogle helt bestemte krav som skal overholdes, hvis du selv er interesseret i at montere den. Inden indsatspejsen skal monteres, så kræver det en godkendelse fra skorstensfejeren. Han skal sikre sig, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at sætte indsatspejsen op og tjekke op på, at der ideelt er en skorsten som indsatspejsen kan kobles til. Et andet krav er, at der skal ligge en form for flise eller gulv foran pejseindsatsen i tilfælde af, at sod eller aske skulle komme ud af pejsen. Dette krav er med til at øge sikkerhedsforanstaltningerne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *