De bedste hjælpemidler til læsning

Vi lever i en tid hvor rigtigt mange ting bliver digitaliseret – men computeren har endnu ikke aflivet bøgerne helt. Der findes nemlig stadig utroligt mange bøger, og de kan grundlæggende deles op i to kategorier, nemlig fritidslitteratur og faglitteratur.

Uanset hvilken af de to typer bøger man læser kan selve læsningen ofte gøres lidt lettere med de rette hjælpemidler. Her tænker vi ikke på hjælpemidler til selve det at lære at læse, men derimod til at holde bøgerne med.

Afhængigt af tykkelsen kan en bog nemlig være ret tyk og dermed også tung at holde. Samtidigt er det tit rart at have hænderne fri til at gøre andre ting end at holde bogen. Det gælder f.eks. for den studerende der har bogen stående som opslagsværk ved siden af computeren.

Derfor får du her tre konkrete forslag til hjælpemidler, som gør læsningen lidt lettere. Alle produkterne forhandles af LivetSomSenior –  se deres udvalg af læsepuder og læsestativer her.

Book Seat – når bøgerne også skal kunne læses i sofaen

Det uden tvivl mest kendte hjælpemiddel indenfor denne genre er ”Book Seat”. BookSeat er en læsepude, der mest af alt minder om en sækkestol i miniature-format. Den er fyldt med små krøyerkugler som gør den utroligt fleksibel.

Læsepuden fra Book Seat kan anvendes til både store bøger, små bøger og sågar også tablets.

En af fordelen ved Book Seat er at man også kan have den liggende i skødet når man læser. Derfor er den også god når du gerne vil sidde eller ligge i sofaen og læse.

Læsestativ – når bogen skal stå på et bord

Som beskrevet ovenfor har læsepuden fra The Book Seat mange fordele – men også nogle ulemper. Den er nemlig ikke specielt god at have stående på et bord ved siden af en computerskærm.

I det tilfælde er det mere traditionelt læsestativ af træ at foretrække. Det er mere stabilt, og er bedre at have stående på et bord. Der findes også læsestativer i plastik, men træ er umiddelbart det mest foretrukne.

Et læsestativ i træ er særligt udbredt blandt studerende og folk der arbejder på kontor. En anden fordel ved det almindelige læsestativ er muligheden for blot at have nogle få ark papir stående på det – hvilket ikke fungerer lige så godt på The Book Seat.

EasyRead – til aviser og blade

De to ovennævnte produkter er primært beregnet til bøger. Mange har imidlertid også et ønske om at kunne have en almindelig avis stående i oprejst position, så den bliver lettere at læse. Et af problemerne ved aviser er deres relativt store størrelse kombineret med at de er tynde.

Derfor findes der også en tredje type læsestativ, som er ret forskellig fra de to første eksempler. Produktet hedder ”EasyRead”, og kan bruges til både bøger og aviser.

Den grundlæggende forskel er, at EasyRead ikke har en ”fod” som bogen hviler på. I stedet bliver den holdt fast af en tværgående skinne, og et bagudrettet ”håndtag” hjælper så til at holde den oprejst. Skal EasyRead bruges til aviser medfølger der en støttefod som skal anvendes.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *