Skal jeg tegne en husforsikring?

Der er intet sted i dansk lovgivning, som tvinger dig til at forsikre dit hus som husejer. Hvis du f.eks. bliver bilejer, så skal du derimod tegne en ansvarsforsikring, og det er bestemt ved lov. Men det behøver du altså ikke, når du ejer et hus.

Det er dog oftest påkrævet fra banker og realkreditinstitutter, at du tegne bygningskasko- og bygningsbrandsforsikring på dit hus, hvis du låner penge til at købe huset, eller hvis du låner penge i huset.

Dette gør de fleste af os, da det er de færreste danskere, der kan købe et hus kontant, eller aldrig benytter sig af muligheden for at låne i huset.

Derfor vil de fleste husejere også ende med at have en husforsikring, hvilket i sig selv er en rigtig fornuftig idé. Du har nemlig det fulde ansvar som husejer, hvis der sker noget med dit hus. Dette kan blive en dyr affære, og derfor er det som udgangspunkt en god idé at forsikre dit hus.

Hvad dækker ansvarsforsikringen?

I en husforsikring indgår der typisk en ansvarsforsikring. Denne del af forsikringen dækker skader på andre personer eller deres ejendele. Det kan f.eks. blive aktuelt, hvis dit fortov er glat, og en gammel dame falder og kommer til skade.

I sådan en situation har du, som husejer, erstatningsansvaret, og det dækker din forsikring.

Læs mere om husforsikring her: dit-indbo.dk/husforsikring

Er en husforsikring det samme som en indboforsikring?

Der er stor forskel på en husforsikring og en indboforsikring. Der kan dog hurtigt opstå tvivl omkring dette hos mange mennesker – især unge mennesker, som er nye til hele dette univers.

Derfor slår vi det fast: En husforsikring dækker skader i forbindelse med selve huset, altså bygningen, og dermed alt lige fra vægge og gulve til loft og tag.

I modsætning til dette dækker en indboforsikring alt dit indbo og inventar – dvs. møbler, tøj, elektronik osv.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *