Sådan indretter du børneværelset

Står du overfor en indretning af børneværelset? Så er det vigtigste, at det bliver indrettet i børnenes ånd. Det betyder, at det skal være et rum, hvor børnene har lyst til at befinde sig. Derfor skal det både lægge op til leg og hygge og samtidig være et frirum, hvor de kan slappe af. Herunder får du nogle gode tips og ideer til, hvordan du kan indrette det perfekte børneværelse.

Inddrag dit barn i indretningen

Det er vigtigt at huske på, at børneværelset ikke er til dig, men dit barn. Så selvom du har en helt klar ide om, hvordan det skal se ud, så husk at tænke dit barn med ind i det. Især hvis barnet er stor nok, så er det vigtigt, at du inddrager ham/hende i processen. Hvis dit barn ikke har nået en alder, hvor de har en mening om sådan noget, så brug deres interesser som pejlemærke. Elsker din datter heste, så vil hun nok elske at rummet bærer præg af dette. Og det samme, hvis du fx har en søn, som elsker biler.

Børneværelset til drengen

Skal du indrette børneværelset til en dreng, så er der nogle ting, som kan være værd at overveje. De fleste drenge kan fx godt lide at tumle eller sidde på gulvet og bygge togbaner og lege med biler. Så sørg for, at der er rigelig med gulvplads. Det betyder, at du skal tænke kreativt, når det kommer til opbevaring. Her kan du fx købe kasser, som kan rulles ind under sengen og have reoler stående med alt legetøjet. Gulvtæppe er god ting at have på et børneværelse, da børn typisk bruger meget tid på at lege på gulvet. Din søn vil synes det er fantastisk, hvis tæppet har mønster på. Mønstret kan fx forestille yndlings actionfiguren, have sjove dyr på, eller det kan være et biltæppe, så han har et sted at køre rundt med sine legetøjsbiler.

Børneværelset til pigen

Skal du omvendt indrette børneværelset til en pige, så kan der være nogle andre ting, du skal tage hensyn til. Fx er der mange piger, som godt kan lide at sidde og sysle med ting. Derfor er det oplagt at lave et hjørne med et skrivebord, hvor hun kan sidde og tegne, lave smykker, lektier, eller hvad hun nu har lyst til. Er din datter lidt yngre, så kan det også være en ide at indrette et dukke- eller bamsehjørne, da mange små piger godt kan lide at lege med disse ting. Her kan du fx stille en lille seng, hvor dukken kan sove eller lave et lille hyggeligt hjørne, hvor alle bamserne kan sidde. Du kan også gøre plads til at have en dukkevogn stående, så din datter altid lige kan trille sig en tur. Du kan finde dukkevognen her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *