5 forslag til hvordan du forebygger indbrud

Heldigvis er antallet af indbrud i Danmark faldende, men dette betyder ikke, at der slet ikke begås indbrud i de danske hjem. Det sker fortsat, og følelsen af indbrud i eget hjem har ikke forandret sig – det er stadig en ubeskrivelig ubehagelig følelse, og tabet fra et indbrud kan være uerstatteligt. Selvom forsikringen selvfølgelig dækker en stor sum, vil der alligevel være ting, som ikke kan købes for penge såsom gamle minder, arvemøbler, mindeværdige smykker og ting købt på rejser. Politiet hævder, at danskerne selv kan gøre meget for at forebygge indbrud i hjemmet, hvor især nabohjælp og ordentlig sikring er vigtigt.

Nabohjælp får huset til at se aktivt ud

Kan tyven se, at der er aktivitet i eller omkring huset, vælger tyven et andet offer. Derfor er det yderst behjælpeligt, hvis man får hjælp af sine naboer. Faktisk kan hvert fjerde indbrud forhindres, hvis man hjælper hinanden som naboer ved eksempelvis at oplyse om mistænkelig adfærd omkring ejendommene. Derudover kan man få sine naboer til at tømme postkassen, putte skrald i skraldespanden, parkere deres bil i carporten og lave fodspor i sneen.

Sikring af dørene gennem en ny lås

En låsecylinder har en stor betydning for sikkerheden af døren, og dette er der ikke mange, der er klar over. Er boligen af gammel alder, kan det være en særdeles god idé at få udskiftet de gamle låse. En gammel låsecylinder betyder nemlig, at det er nemmere for indbrudstyvene at dirke eller bore låsen op. Det anbefales, at man køber en låsecylinder med 6-12 stifter til sin yderdør, da denne er sværest at bryde for tyve. Du kan her læse mere om vigtigheden af gode låse, hvor du også kan købe en ny lås til dit hjem.

Hav ikke højt plankeværk eller hække

Det er dejligt med privatliv, men dette mener tyven også. Derfor er det godt at undgå at have et højt plankeværk eller høje hække, som dækker synligheden af huset. Er ejendommen eller huset omgivet af disse ting, vil tyven nemlig i ro og mag kunne arbejde sig ind i huset. Denne arbejdsro bør man ikke give tyve, og har man derfor en høj hæk, bør man supplere den med et trådhegn. Har man derimod et højt hegn, vil det være godt at låse lågen, så tyvene ikke kan komme derind.

Haveredskaber bør låses inde

En anden måde at gøre arbejdet for tyvene svære på er ved at låse diverse haveredskaber inde. På denne måde har tyven ikke mulighed for nemt at få arbejdsredskaber til at bryde ind i hjemmet. Det anbefales derudover også, at værktøj låses væk. Dog er det fortsat en god idé at lade mindre farlige redskaber stå udenfor, da dette får huset til at se beboet og aktivt ud.

Ingen ferieopdateringer på de sociale medier

Vi lever i en tid, hvor alt deles på de sociale medier, men dette er selvfølgelig også noget, som tyvene er klar over. Derfor bør du vente med at opdatere Facebook, Instagram og så videre med feriebilleder og -statusser, indtil du er hjemme fra ferien igen. Især hvis du har åbne og offentlige profiler på de sociale medier, er det vigtigt, at du ikke skilter med, at du er udeblevet fra huset.

Dette var fem forslag til, hvordan du kan forebygge indbrud i dit hjem. På denne måde kan du føle dig mere sikker, når du efterlader huset – både i længere og kortere perioder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *