Har du styr på testamentet? Her er 3 gode råd til deling af dit indbo

Snak med din testamente advokat om din fremtid

 

Går du også og overvejer, om du har brug for at lave et testamente? Hvis du lider af en alvorlig kronisk sygdom eller er begyndt at komme lidt op i alderen, er det ikke en unormal tanke. Det er tværtimod ganske vigtigt, at du får taget snakket med dine nærmeste om, hvad de kan forvente at arve. I nogle sammenhænge kan det dog være en snak, som man foretrækker udelukkende at tale om med advokaten. Det kan være, at familien døjer med særlige vilkår eller interne problemer, der kan påvirke testamentet.

 

I dette tilfælde kan det være en god idé at snakke med en testamente advokat, som kan give objektiv og professionel rådgivning. Hvis du ønsker en anden økonomisk fordeling til dine efterkommere, end den som bruges ifølge arveloven, er det nemlig en god idé med lidt vejledning.

Læs mere om emnet hos retsadvokaterne, som endvidere kan give dig et overblik over de forskellige måder, som du kan opbygge dit testamente på. Hvis du eksempelvis ønsker at efterlade noget til dine søskende, er dette et tilfælde hvor du skal ændre i standard-testamentet.

 

En testamente advokat hjælper dig med at opbygge det perfekte testamente

 

Hos din retsadvokat kan du få gode råd til, hvordan du kan opdele dit indbo. Det kan være, at nogle efterkommere, familiemedlemmer eller venner skal have mere end andre, og at testamentet derfor skal have nogle undtagelser. Du vil typisk få 3 gode råd til, hvordan du opretter et godt testamente. Du kan for det første få oprettet testamentet ved at få det retsligt underskrevet, eller ved at få en bekendt til at vidne, hvilket indskrives i testamentet.

 

Derudover er det en god idé at overveje, hvilken ret til dit indbo dine børn eller samlever har, hvis du mister livet. Er børnene under 18, er det en god idé at udtrykke et ønske om, hvem i familien eller vennekredsen der bør tage sig af børnene. Er du ikke gift med din samlever, er det ligeledes vigtigt at sikre vedkommendes ret til at overtage en del af dit indbo. Hvis I deler samme bolig eller har købt hus sammen, er det nemlig vigtigt, at din samlever arver din halvdel af huset. Derfor bør du tale med en testamente advokat, for at inddrage disse særlige omstændigheder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *