Den beskedne europalle

En europalle er nok noget de fleste af os har set, enten udenfor supermarkedet eller ned i det lokale byggemarked. Det er en simpel genstand, der gør det nemt at transportere ting, men det er bestemt ikke dens eneste formål i livet.

Der har i de senere år været en tendens til, at benytte europaller til alverdens smarte og mindre smarte påfund i hjemmet. Pallen er ensbetydende med det enkle, moderne og ungdommelige, da det især er generationen af hipsters, der har taget pallemøblerne til sig. Men det behøver ikke være noget, som kun er for dem. Alle kan få glæde af pallerne som et gør-det-selv redskab.

Herunder følger nogle tips og gode råd, hvis du vil brug paller i din bolig.

Udendørs brug

Først og fremmest så har vi nok alle set, de forskellige havemøbler, som er fremstillet af paller. Det er så nem og enkelt som det overhovedet kan blive.  Man stabler simpelthen en stak paller, og hvis man gerne vil gøre lidt mere ud af det, så sliber og maler man dem. Smid derefter en madras eller hynde på, og man har en rustik og spændende siddeplads til terrassen. Nu vi snakker om terrassen, så kan man med fordel bruge en række gamle paller, som grundlag for dækket på terrassen. Det giver et unikt look, og man finder næppe billigere materiale. Man skal naturligvis bare sørge for at fylde hullerne ud, men dette klares nemt.

Hvis man er til havebrug, kan man med fordel benytte europaller til at avle højbede. Det er nemt og hurtigt, og det ser desuden rigtigt smart ud. En god måde at pifte haven lidt op på.

 

Indendørs brug

Der findes så mænd også en række måder, hvorpå man kan lave møbler af paller, som kan benyttes indendørs. En seng lavet af paller er en god måde, at slippe for de simple boksmadrasser, som hjemsøger så mange danske hjem. Det er noget der helt sikker vil ramme plet på teenagerens værelse og med en smule fingerfærdighed, så kan man faktisk lave nemme og praktiske skuffer, der kan monteres på den hjemmelavede seng. På den måde får man lidt ekstra opbevaringsplads, hvilket vi jo nok alle kan bruge.

Find desuden masser af inspiration til hvordan du indretter dit hjem på www.hussektionen.dk.

 

Vælg dog de rette paller

Paller fremstilles i hele verden og benyttes til transport af alverdens ting. Det betyder også at du ikke ved hvilke kemikalier og lignende den bliver udsat for. Vær derfor meget forsigtigt, med at benytte den til møbler, hvis du får den fra et ukendt sted.

Sørg for at du aldrig bruger trykimprægnerede paller, da de indeholder en masse giftstoffer, som kan være skadelige. Det er især et problem, hvis man laver møbler eller højbede, hvor giften kan trænge ud. Flere steder benytter man desuden stoffet metylbromid til at bekæmpe insekt- og svampeangreb. Dets stof er bare ulovligt i Danmark og derfor er det heller ikke noget man vil have i sine nye møbler.

Brug endelig den simple europalle til at lave møbler og lignende af, men sørg for at de er sundhedsmæssig forsvarligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *