Vaskemaskinen er gået i stykker. Reparation eller ny?

Det kan hurtigt komme til at skabe problemer, hvis din vaskemaskine pludselig går i stykker. Det vil specielt være et problem, hvis du ikke har andre muligheder for at kunne få vasket tøj i nærheden af dig. Derfor vil du sikkert hurtigst muligt gerne finde ud af, hvad dine muligheder egentlig er, og hvad der kan betale sig. I dette tilfælde vil dine muligheder være at få den repareret eller at købe en ny. Men hvilken af dem skal du vælge? Det kigger vi nærmere på her under:

Fordele

Her kan du læse mere om fordelene ved at få repareret din vaskemaskine, hvis den er gået i stykker. Der er både mange fordele og ulemper ved at få repareret din vaskemaskine og ved at købe en helt ny. Den største fordel ved at få repareret din vaskemaskine frem for at købe en ny er, at du kan spare en masse penge.  Hvis din vaskemaskine højst er et par år gammel, kan du være heldig, at der endda stadig er garanti fra butikken. Det betyder, at du endda måske helt slipper for at skulle betale noget overhovedet. Hvis det er en enkel fejl, kan du måske nøjes med at skulle betale en smule for reparationen og mandetimen. Derfor kan det hurtigt blive en fordel for dig, hvis du vælger at reparere din vaskemaskine frem for at købe en helt ny.

Ulemper

Selvom der var nogle gode fordele ved at få repareret din vaskemaskine, er der også en del ulemper, som du skal huske på, inden du sender den til reparation. For det første kan du risikere, at det bliver en dyr omgang, hvis det ikke er en lille fejl. Det betyder, at det måske hurtigt kan betale sig at købe en ny i stedet. Hvis du vælger at få den repareret, kan du også regne med, at det kommer til at tage lidt tid. Hvis det er en lille fejl, kan reparationsmanden måske hurtigt lave den i dit hjem, men hvis det er en stor fejl, skal den måske med på et værksted. Derfor kan der gå lang tid, før du kan få rent tøj på igen.  
En anden ulempe er også gennemsnitslevealderen for din vaskemaskine. Hvis den er relativt ny, kan det sikkert godt betale sig. Hvis den derimod er meget gammel, kan det som regel ikke betale sig. Jo ældre en vaskemaskine er, jo lavere energimærkning har den som regel også, hvilket betyder, at den er dyr i drift. En ny vaskemaskine med høj energimærkning kan du hurtigt komme til at spare en masse penge på i længden.
Sidst men ikke mindst, kan det være svært for reparationsmanden at finde fejlen ved vaskemaskinen, og endda være meget svært at finde reservedelene til den, hvilket også kan gøre det dyrere.

Hvis du vælger at købe en ny vaskemaskine, kan det være en rigtig god idé at finde en vaskemaskine test på nettet. Her kan du se fordele og ulemper ved de forskellige vaskemaskiner, og hurtigt finde frem til en vaskemaskine, der passer godt til dig og dine behov.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *