Vær opmærksom på energimærket og spar penge

Regningerne hober sig ofte op i store stakke, og det gør altid ekstra ondt at bruge sine penge på at betale regninger. Selvom vi ikke kan få antallet af regninger til at blive mindre, vil vi her hjælpe dig med, at beløbet på din el- og vandregning mindskes, så du kan bruge nogle flere penge på noget sjovere end at betale regninger. Energimærket er nøglen til succes og en billigere regning.

Den energibesparende tørretumbler og miljøvenlige vaskemaskine

Vaskemaskinen og tørretumbleren er en del af husstanden i langt de fleste danske hjem. Men de kan også være en stor del af årsagen, når den dyre regning tikker ind ad døren. Energistyrelsen har mærket både vaskemaskiner og tørretumblere med et energimærke, der viser produktets effektivitet. Hvis du køber en tørretumbler eller vaskemaskine, som størrelsesmæssigt passer til dit behov, mens de samtidig har en god energimærkning, vil du have et energibesparende produkt, der resulterer i en billigere regning. Samtidig er du med til at skåne miljøet i form af et lavere energiforbrug. Hvis du mangler inspiration, kan du her se en grundig test af tørretumblere.

Det moderne og effektive køleskab

En anden nødvendighed i hverdagen er køleskabet. 14 % af vores strømforbrug bruges på køle og frys, så derfor er køleskabet også et af de steder, hvor der er store besparelser at hente. Igen er energimærket med til at fortælle dig, hvor effektivt køleskabet er. Og der er mange hundrede kroner at hente hvert år ved at opgradere til en mere energibesparende model. Mens det kan være tæt på umuligt at finde en tørretumbler, der er mærket med A++ eller A+++, er der mange køleskabe, som lever op til kravene for denne mærkning.

Støvsug med god samvittighed

Støvsugningen behøver ikke at være en sur pligt i hjemmet. Hvis du har en miljøvenlig og effektiv støvsuger, kan du sætte stikkontakten i, velvidende at støvsugeren kun bruger et minimum af strøm. Dermed vil du få en billigere elregning. Den effektive støvsuger kan igen kendetegnes ved energimærket, hvor de mest effektive støvsugere har mærket A. Dertil er en støvsuger utrolig slidstærk, og ved at anskaffe en effektiv støvsuger vil du lave en besparelse på elregningen i mange år.

Hvad er energimærket?

Energimærket er en mærkning fra A+++ til G lavet af Energistyrelsen. Det viser, hvor meget energi et produkt skal bruge til at producere sin ydeevne. A+++ er mest effektiv, mens G-produkter er mindst effektive. Dermed kan du sort på hvidt se, hvor effektivt et givent produkt er. Det kan være med til at sikre dig en besparelse på dine regninger hvert år. Det er i producenternes interesse, at produkterne bliver så energibesparende som muligt, fordi det vil gøre deres produkt mest attraktivt. Vinderen på den lange bane er dig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *