Gør hjemmet klar til vinteren

Vinteren nærmer sig med hastige skridt og mange skal gøre deres boliger klar til vinteren. Der er flere tiltag der er gode at lave, når man skal gøre boligen klar til vinteren.

Vær klar til sne

Salt og snerydning er en del af vinter. Næsten hver vinter bliver vi ramt af en god snestorm, hvor folk skal have gang i sneskovlen og salten. Bor du eksempelvis i Roskilde, har vi gode erfaringer med dette firma der klarer snerydning i Roskilde.

Få styr på haven

At få gjort sin have klar til vinteren er vigtig, hvis man vil have den samme flotte have næste forår. Det er en rigtig god ide at få skåret alting til, inden vinteren kommer. Er man ikke så grøn på fingrene er det en god ide at få fat i en anlægsgartner. Private med store haver kan gøre brug af dette, men det er især virksomheder og offentlige institutioner der især har brug for en anlægsgartner.

Tætte tagrender er vigtigt

Regn og sne kommer der en masse af om vinteren. Derfor er det en rigtig vigtigt ting at få styr inden regnen og sneen kommer for alvor.
Den bedste måde hvorpå du kan tjekke en tagrende, er med haveslangen. Sprøjt vand ned i tagrenden, og tjek om vandet tydeligt flyder ned mod afløbet. Der skal ikke være nogle steder hvor renden lækker og drypper.

Fugt i kælderen

Når vejret bliver dårligere og vådere, er chancen for fugt i kælderen større. Det er især hvis der bliver oversvømmet i kældre eller på anden måde ophober sig vand det sted i huset. Fugt i kælderen kan også skyldes et stort skybrud, som får kloakker til at oversvømme. På den måde kan man få regnvand op gennem en kloak og ind i kældre, eller andre dele af huset. Det er vigtigt at holde øje med vand i kælderen og andre steder i huset, da det hurtigt skaber fugt og kan lave vandskader, svamp og andre ting der er svære at komme af med.

Taget

Det er en rigtig god ide at tage et kig på sit tag, inden vejret bliver rigtig slemt. Er der revner eller på andre måde afskalninger i taget, er det på høje tid at få en tagkyndig til at tage et kig på det. Sne og regn kan komme ind gennem de mindste sprækker og på den måde skabe problemer for huset i form af vandskader.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *