Gode råd til dig, der leder efter nyt køleskab

Et køleskab er alfa og omega i alle husstande. Derfor er det også vigtigt, at du får valgt det rigtige køleskab i første omgang. Der findes grundige tests af køleskabe på nettet, og de kan guide dig et langt stykke ad vejen. Alligevel er der visse andre forhold, du bør være opmærksom på, når du er på køleskabsjagt. Vi sørger i denne artikel for, at du er klædt godt på. Læs med her.

Find det miljøvenlige og energibesparende køleskab

Med et energibesparende køleskab kan du slå to fluer med ét smæk. Du kan både få et nyt, flot køleskab, og samtidig får du en billigere elregning. Energistyrelsen har mærket modellerne efter, hvor energibesparende de er, og du bør derfor altid kigge efter køleskab med mærket A++ eller A+++. Disse modeller er de mest besparende og vil resultere i en billigere regning. Du vil stadig få den samme funktion, da besparelsen på din regning skyldes, at køleskabet bruger mindre energi på at producere den samme ydelse end andre modeller.

Tænk over kapaciteten

Det nytter ikke at have et energibesparende køleskab, hvis du ikke udnytter pladsen. Så vil du bare have et køleskab, som bruger energi på plads, der ikke er benyttet. Derfor skal du købe et køleskab, der størrelsesmæssigt passer til dine behov. En god huskeregel er, at én person skal bruge 100 liter, og at der derefter skal lægges 50 liter til pr. person i husstanden. Er I derfor en familie på fire, skal I bruge ca. 250 liter. På den måde sørger du for, at du ikke køber et køleskab, der er unødvendigt stort og dermed bruger energi, du ikke har behov for.

Hvilken model har du brug for?

Køleskabe produceres i dag i mange forskellige designs og modeller. Ikke alle passer lige godt til dit hjem. Af den årsag skal du både have design og modeltype for øje. Vil et indbygget køleskab passe bedst til arkitekturen i dit hjem, eller har du brug for en fritstående model? Og hvad med farven og designet? Køleskabet er en elementær del af køkkenet, og derfor er det vigtigt, at det passer med resten af designet. I dag produceres der både minimalistiske, traditionelle, moderne og alsidige køleskabe. Du skal blot finde ud af, hvilken type der matcher resten af inventaret og stilen i dit køkken.

Sørg for at dit nye køleskab køler rigtigt

Ingen køleskabe er ens, og derfor gør du også klogt i at tjekke dit nye køleskab efter i sømmene. Det er eksempelvis vigtigt, at det køler ved den rette temperatur, som er mellem 3-5 grader. Det er ved disse temperaturer, at madvarer kan holde sig længst, mens det samtidigt er den mest energibesparende løsning. Men ikke alle køleskabe måler helt præcist, og derfor er det vigtigt, at du tjekker efter en ekstra gang.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *