En god topmadras gør hele forskellen for din søvn

Du har måske hørt eller selv erfaret, hvor vigtig en god nattesøvn er for at kunne fungere ordentligt i dagligdagen. Der er mange faktorer, der spiller ind for at få en optimal søvn. Det gælder blandt andet om at have et sundt indeklima, hvor der luftes ud inden sengetid, og hvor temperaturen er forholdsvis kølig, så du ikke får det for varmt under søvnen. Og sidst men ikke mindst, så gælder det om, at du ligger godt, så din krop kan sove tungt og afslappet, uden at overbelaste udvalgte punkter.

Så vigtig er din topmadras

De fleste bruger en topmadras nu om dage. Det er der flere gode grunde til. For det første, så er det praktisk. Ligger du eksempelvis direkte på en boksmadras, så får du problemer, når den skal rengøres. Det vil være umuligt at få den gjort helt ren for bakterier og døde hudceller, da den ikke som sådan kan vaskes. Har du derimod en topmadras oven på boksmadrassen, så kan du nemt lyne betrækket af den og vaske det, hvorefter du er af med bakterier og døde hudceller.

Ud over det praktiske aspekt i at have en topmadras, så er det også bedre for din krop og for din søvn, såfremt du vælger en god type. Tager vi udgangspunkt i madrasser af latex og memory foam, så har de hver især nogle rigtig gode egenskaber.

Topmadras af latex

En topmadras af latex har den praktiske egenskab, at den kan tåle at blive vasket. Det er derfor ikke kun dens betræk, men hele madrassen, du kan gøre ren. Derudover bør der fremhæves at den er:

  • Allergivenlig
  • Af åndbart materiale
  • Holder formen længe
  • Elastisk og trykaflastende

Latex er et allergivenligt materiale, der ikke samler støvmider og ikke er animalsk. Materialet yder en progressiv støtte, hvilket betyder, at det skubber tilbage der, hvor du lægger ekstra pres på det i forhold til trykpunkterne fra din krop. Det virker elastisk og behageligt at ligge på. Samtidig er det et åndbart materiale, så det ikke overopheder din krop, mens du sover.

Topmadras af memory foam

En topmadras af memory foam eller memory skum adskiller sig fra dem af latex. Memory foam kan ikke vaskes, men det har til gengæld nogle andre, gode egenskaber:

  • Trykaflastende
  • Former sig efter din krop

Memory foam er et materiale, der former sig efter din krop. Det betyder blandt andet, at det bliver dybere der, hvor du har dine trykpunkter og støtter op om kroppen rundt om trykpunkterne. Med andre ord, så former madrassen sig efter din liggeposition. Skifter du liggeposition i sengen i løbet af natten, så tilpasser madrassen sig dig. Der er dog det minus ved denne type materiale, at det kan blive varmt ved dine trykpunkter og dermed ikke er lige så åndbart som latex.

Det er dog en smagssag, hvor vidt man bedst kan lide den ene eller den anden type. Det er dog klart, at en af disse typer topmadras vil kunne forbedre din søvn.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *