Boligindretning og belysning

Boligtrends skifter en del, og hvis du går op i det, så gør din indretning det helt sikkert også. Der kan være mange overvejende grunde til, at ændre indretningen i hjemmet. Det kan både være fordi familien forøges, børnene bliver ældre eller det faktum, at du ganske enkelt bare er træt af stilen eller farvekombination.

Tidløs belysning

Når man af den ene eller anden grund vælger at ændre sin indretning, kan det godt gå hen og bliver en langvarig affære. Specielt hvis det faste inventar, såsom belysningen, er valgt specifikt ud fra den enkelte indretningsstil. Har du nogensinde overvejet, at det faste inventar sagtens kan matche lige præcis din stilart, såvel som andre?

Hvis man vælger sit faste inventar i et tidløst og enkelt design som disse caravaggio lamper, passer de ikke kun ind i din indretning nu og her, men også i din fremtidige indretning. Så slipper man også for, det ekstra arbejde der er i, at skulle pille lamper ned, fuge huller og male om, for derefter, at skulle bore huller og sætte op igen. Og sådan kan det ellers bare køre i loop, hver evigt eneste gang, man skal ændre indretningsstilen, hvis man ikke gør sig de gode overvejelser, i forbindelse med fastgjort inventar.

Find den rigtige lyssætning

At indrettet med belysning er i sig selv en kunstart, det kan være utrolig svært at finde ud af, præcis hvilken belysning og lampe der skal bruges. Først og fremmest skal man vurdere om man vil have loftslamper, væglamper, standerlamper eller bordlamper og hvor skal de være?

Ydermere skal man se på om der er behov for stemningssættende varm belysning eller en mere kold tonet, skarpere og klar belysning. Når du indretter med belysning, er det derfor ikke kun stilarten det skal matches, men også behovet. Skal lampen hænge over spisebordet skal den være mere koncentreret i belysning og have et mere stemningssættende lys, så spise stunder bliver hyggestunder. Skal spisebordet for eksempel også bruges som arbejdsstation, ville det være en idé, at investere i en lysdæmper, så man kan indstille ved at gøre det skarpere eller mere afdæmpet, alt efter situation.

Man skal også have den helt almindelige form for belysning, den belysning der afhjælper med det helt basale, bare det at kunne se og orientere sig, i betragtning. Denne form for belysning kræver at man er mere strategisk i hvor og hvordan den placeres da den skal kaste et spredt, men jævnt lys.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *